Papieren draagtassen in plaats van plastic tassen

14 november 2018
 Categorieën: Verschepingen, Blog

Delen  

Papieren draagtassen in plaats van plastic tassen

Tegenwoordig horen we steeds meer over een verbod op plastic wegwerpproducten. Het Europees Parlement heeft deze week zelfs ingestemd met een verbod tegen plastic producten die doorgaans een keer gebruikt worden. Denk hierbij aan rietjes, borden en bestek. Het plan kwam door het Europees Parlement heen met 571 stemmen voor en 53 tegen. Dit verbod gaat in vanaf 2021 maar in 2016 werden alle lidstaten van de Europese Unie al verplicht om plastic tasjes niet meer gratis aan te bieden in winkels. Toch is er een alternatief wat wel toegestaan is namelijk, papieren draagtassen.

Papieren draagtassen zijn beter voor het milieu

Tassen van plastic zijn op dit moment dus nog niet verboden. Een winkel mag ze namelijk niet meer gratis weggeven, maar wel verkopen. Volgens de Rijksoverheid is €0,25 een goede richtprijs voor een plastic tas. In Nederland gebruiken alle consumenten bij elkaar 3 miljard plastic tasjes per jaar. Veel van deze tasjes worden niet hergebruikt en worden weggegooid of worden zwerfafval. Dat is uiteraard niet goed voor het milieu. Sinds de maatregel van de overheid gaan er 71 procent minder plastic tasjes over de toonbank. Ook is er 40 procent minder zwerfafval geconstateerd wat bestaat uit plastic tasjes.

Papieren draagtassen zijn een prima alternatief. Deze tassen mogen namelijk wel gratis worden mee gegeven in de winkel en een consument is gewend dat papier in de papierbak gaat. Vaak worden deze papieren tassen ook gemaakt van gerecycled papier wat natuurlijk ook beter is voor het milieu.

Papieren draagtassen in verschillende vormen en maten

Van een papieren tas zijn veel meer varianten te maken dan van een plastic tas. Je kunt kiezen voor een vrij standaard model met een hengsel van papier, maar je kunt ook kiezen voor een iets luxere uitvoering met een hengels van touw en bijvoorbeeld een mooie glanslaag over de tas. De keuze is reuze als het gaat om soorten bedrukking en formaten. Een kleine tas van A5 formaat is net zo makkelijk te maken als een grote tas van A3 formaat. Ook heb je de keuze om het formaat helemaal af te stemmen op jou smaak. Een speciale tas waar een fles wijn in past, is ook geen enkel probleem.

Een ander voordeel is dat papieren draagtassen vaak al te bestellen zijn vanaf kleine oplages bij Boxes in Stock BV. Hierdoor is het dus aantrekkelijk voor grote bedrijven, maar ook voor particulieren die bijvoorbeeld een speciale tas willen maken voor een feest. De papieren draagtas is er dus voor iedereen.